پرشر سوییچ چیست؟
پرشر سوییچ یا سوییچ فشار یک دستگاه الکترومکانیکی است که در سیستم هایی که نیاز به کنترل فشار مایعات و گاز است به کار می رود.پرشر سوییچ زمانی که میزان فشار گاز یا مایعات بالا میرود به صورت خودکار فعال می شود و سیگنالی را برای سیستم ارسال می کند و آن را از میزان فشار بالا مطلع می سازد.پرشر سوییچ قابلیت تنظیم دارد و شما میتوانید با توجه به میزان فشار و اخطار آن را تنظیم کنید.
بعبارتی دیگر ای سوییچ ها دستگاه هایی هستند که برای اندازه گیری فشار می توان آن ها را در هر محیطی نصب کرد. این قطعه برای هشدار در مورد فشار از دست رفته یا افزایش فشار به کاربر مورد استفاده میگیرد. پرشر سوییچ ها قابلیت تنظیم دارند و میتوان محدوده های از پیش مشخص شده را برای بکار اندازی رله رله خروجی مورد نیاز خود را تنظیم کنید.
انواع پرشر سوئیچ
پرشر سویی ها دو نوع اصلی دارند که در زیر به آن ها اشاره شده است.
- سوئیچ فشار دیجیتالی
- سوئیچ فشار مکانیکی
پرشر سوئیچ دیجیتالی
پرشر سوییچ از نوع دیجیتالی، به نسبت پرشر سوییچ مانیکی پیشرفته تر است که از تکنولوژی دیجیتالی در کارکرد و نمایش اطلاعات درون خود استفاده میکند. در این نوع سوییچ، میزان فشار مایع یا فشار گاز به صورت کاملا دیجیتالی تشخیص داده می شود و اطلاعات مربوط به فشار بر روی این سوییچ ها به شکل اعداد دیجیتالی نمایش داده می شود.
در این نوع سوییچ از یک سنسور فشار استفاده می شود که میزان تغییرات فشار را دریافت و به سیگنال های الکتریکی تبدیل میکند. این سیگنال ها بوسیله مدارهای الکترونیکی داخل سوییچ پردازش می شوند و نتیجه آن به صورت اعداد دیجیتالی در نمایشگر موجود در پرشر سوییچ که به صورت ال ای دی است نمایش داد می شود.
پرشر سوییچ نوع دیجیتالی معمولاً امکانات به مراتب بیشتری نسبت به مدل مکانیکی دارد. به عنوان مثال، این سوییچ را میتوان دقیق تر برای اندازه گیری میزان فشار تنظیم کرد. در این دستگاه دکمه هایی تعبه شده است برای تنظیم میزان ست پوینت set point .
بزرگترین مزیت این نوع سوییچ ها هشداردهی بصورت دیجیتالی به کاربر است. علاوه بر این، این نوع پرشر سوئیچ ها معمولاً دارای پورت های ارتباطی مثل پورتهای USB یا RS-485 هستند تا بتوان به وسیله آن ها با سیستمهای کنترلی یا نظارتی دیگر ارتباط برقرار کرد.
پرشر سوئیچ مکانیکی
پرشر سوییچ های مکانیکی ب نسبت نوع دیجیتالی ساختاری ساده دارند، این وسیله ها برای میزان کنترل فشار از پیستون و فنر و استفاده میکنند. نحوه عملکرد در پرشر سوییچ مکانیکی به این صورت است که زمانی که میزان فشار مایعات یا گاز به سطح مشخصی می رسد، سیستم اتصال الکتریکی را قطع یا وصل میکند. این نوع سوییچ ها با توجه به گستردگی کاربرد در انواع مختلف و همچنین با مشخصات فنی مختلف برای میزان تنظیم و کنترل فشار در انواع سیستم ها و دستگاهها طراحی شدهاند. در این وسیل ها بر عکس نوع دیجیتالی نیازی به منبع تغذیه برای راه اندازی پرشر سوئیچ نیست.
سوئیچ فشار مکانیکی یا پرشر سوییچ در دو نوع پیستونی و مدل دیافراگمی تولید می شوند. پرشر سوییچ پیستونی کاربرد بیشتری نسبت به نوع دیافراگمی دارد.
کاربرد های پرشر سوئیچ ها
از پرشر سوییچ ها معمولا در:
- کنترل میزا فشار در دیگ های بخار برای اینکه اطمینان کامل از عملکرد ایمنی دیگ بخار داشته باشند استفاده می شود.
- در سیستم های کنترل تهویه مطبوع، برای حفظ و اندزه گیری فشار مناسب در سیستم های HVAC.
- دستگاه پرس رای فشار مایع یا گاز، دستگاه تزریق پلاستیک
- کنترل کردن میزان پمپ شدن آب در ماشین های لباسشویی
- در صنایع نفت و صنایع گاز بسیار پر کاربرد هسند.
- استفاده از این سویی ها بری مکان هایی که احتمال انفجار وجود دارد.
- کنترل میزان دمنده های هوا در کامیون ها و کنترل فشار روغن و هوا ترمز در قطار
- در انواع خودرو به عنوان مانیتور کردن روغن موتور، فرمان برقی و میزان روغن گیربکس
- در تجهیزات مختلف پزشکی برای کنترل فشار اکسیژن ورودی
- بررسی ایمنی و اطمینان از اینکه سیستم های مختلف هیدرولیکی به درستی عمل می کنند.
فشار پرشر سوییچ چیست؟
زمانی که شما در دستگاهی درحال استاده از پرشر سوییچ ها هستید، فشار وارده یکی از عوامل مهم در عملکرد ناسب آن ها بحساب می آید. پرشر سوییچ ممکن است به گونه ای تنظیم شده باشد که با افزایش یا میزان کاهش فشار، واکنش از خود نشان دهد. به عبارتی، زمانی که فشار به سوئیچ وارد میشود، باید بررسی کرد آیا باید فشار کمتری به سوییچ وارد شود یا فشار کمتری را تحمل و از خود واکنش نشان دهد.
علت خرابی یا پایین آمدن دقت پرشر سوئیچ
مواردی که باعث ایجاد خرابی یا کاهش دقت در پرشر سوییچ می شوند شامل موارد زیر است:
1. اتمام عمر مفید پرشر سوییچ: استفاده طولانی مدت از این سویی ها و فشار مکرر بر روی آن دلیل اصلی خراب شدن است.
2. نصب نادرست این وسیله: نصب نادرست این سوییچ باعث ورود فشار نامناسب و خرابی آن میشود.
3. تغییرات میزان دما و محیط: تغییرات میزان دما و محیط مورد استفاده، به ویژه در محیط های مرطوب و خشک، باعث کاهش عمر این وسیله ودقت سوئیچ می شود.
4. وجود آلودگی و گرد و غبار در محیط: وجود ذرات دوده و گرد و غبار می تواند به داخل این سوییچ نفوذ پیدا کرده و دقت آن را کاهش دهد.
5. بوجود آمدن زنگ زدگی و یا خوردگی: وجود زنگ زدگی یا خوردگی در قسمت های داخلی این سوئیچ می تواند دقت عملکرد آن را تحت تاثیر قرار داده خرابی آن شود.